За цим рецептом ви можете заготовити на зиму відмінну закуску з великої кількості кабачків, особливо коли їх вродило багато і шкода викинути. Рагу буде і самостійною стравою, і його можна додати до страв з м’яса і овочів. Гостроту цього рагу можете змінити по своєму смаку.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 7 шт.
- Перець чилі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник 15 зуб.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Томатна паста – 200 гр.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Щоб приготувати рагу з кабачків на зиму, молоді кабачки, помийте і наріжте на кубики розміром до 1 див. Якщо ваші кабачки зрілі і великі, то очистіть їх від шкірки і насіння і також наріжте кубиками. Нарізані кабачки перекладіть в каструлю для тушкування овочів.
Солодкий перець помийте. Видаліть у нього плодоніжки і насіння з перегородками. Цибулю очистіть від лушпиння. Потім перець наріжте на такі ж кубики, цибулю нашаткуйте тонкою соломкою і перекладіть їх у каструлю.
Гострий перець очистіть від насіння і дуже дрібно нашаткуйте. Його кількість визначте по своєму смаку. Перекладіть перець до інших овочів.
Покладіть до овочів потрібну кількість томатної пасти.
Зубки часнику почистіть, наріжте на часничниці і перекладіть його до овочів.
Потім налийте в рагу рослинне масло і чисту воду, насипте сіль і цукор і рагу добре перемішайте. Каструлю з рагу поставте на середній вогонь і тушкуйте протягом 30-40 хвилин від початку кипіння. Періодично рагу перемішуючи ложкою. В кінці приготування влийте оцтову есенцію, рагу ще раз перемішайте і вимкніть вогонь.
Гаряче рагу розкладіть по стерильним баночках, герметично закупорьте і накрийте теплим покривалом. Остигле рагу перенесіть в місце зберігання заготовок.
Їжте на здоров’я!
Дієтичне овочеве рагу Дієтичні страви з кабачків Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачків і перцем ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків