Яблука, заготовлені за цим рецептом, одержуються прозорими і дуже сильно нагадують магазинний мармелад, як своїм зовнішнім виглядом, так і за смаком. Здивуйте своїх рідних та близьких незвичайним і оригінальним десертом!
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Ранетки – 3 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 2 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати ранетки в сиропі з хвостиками на зиму. Яблука варто попередньо уважно перебрати і використовувати лише ті плоди, які не мають ніяких зовнішніх вад, так як заготовлювати їх ми будемо цілком. Відібрані фрукти ретельно промиваємо (хвостики залишаємо) і проколюємо шпажкою або зубочисткою у підстави.
Приступимо до приготування цукрової заливки: у каструлю відповідного розміру, вливаємо дві склянки фільтрованої або кип’яченої води і всипаємо підсолоджувач. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення кристалів.
Як тільки сироп стане прозорим, додаємо лимонку – реакція не змусить себе чекати. Заливка стане пузиритися і сироп стане трохи світліше, але варіння продовжуємо до того моменту, поки сироп не стане повністю прозорим.
Яблука перекладаємо в киплячу суміш і варимо протягом 12-14 хвилин.
Після відразу знімаємо з плити, тарілку, що підходить за розміром, «топимо» в солодкому сиропі, а зверху встановлюємо гніт (відмінно підійде трилітрова банка, наповнена водою). Залишаємо ранетки просочуватися на 10-12 годин.
По закінченні часу, плоди повертаємо на плиту і знову доводимо до кипіння на маленькому вогні, а потім знову встановлюємо вантаж і залишаємо до повного охолодження. Повторювати дану маніпуляцію необхідно не менше 3 разів.
Готові яблука в сиропі розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо і закутуємо пледом. Залишаємо заготовки в такому вигляді на добу і зберігати в темному місці.
Десерт ідеально подавати з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варенье