Запашне й ароматне варення зі смаком кориці і в поєднанні з лимоном так приємно відкрити в зимову холоднечу. Часточки сливи, оповиті цитрусовими нотками, манячи плавають в пряному сливовому сиропі. Для збереження шматочків фруктів у заготовці, вибирайте круглі сині сливи твердих сортів, добре підійдуть угорки.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,8 кг
  • Кориця – 0,5 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Готувати варення зі слив з корицею просто! Сливи добре помийте, розріжте навпіл і приберіть кісточки. Перекладіть фрукти в каструлю з товстим дном для варіння варення.

Лимон вимийте і наріжте на тонкі часточки. Додайте цитрусові в каструлю, всипте цукор і пару разів струсніть її. Залиште каструлю з накритою кришкою постояти ніч (6 годин) для утворення соку.

Розмістіть каструлю на плиту і варіть, помішуючи дерев’яною ложкою на малому вогні після закипання 35 хвилин.

Додайте варення корицю і готуйте 15 хвилин, помішуючи, щоб воно не пригоріло.


Гарячу заготівлю додайте по стерильним банкам і закупорьте кипячеными кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою до абсолютного остигання.

Приємного чаювання!

Варення зі слив з корицею Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі слив з лимоном Варенье