Запашне й ароматне варення зі смаком кориці і в поєднанні з лимоном так приємно відкрити в зимову холоднечу. Часточки сливи, оповиті цитрусовими нотками, манячи плавають в пряному сливовому сиропі. Для збереження шматочків фруктів у заготовці, вибирайте круглі сині сливи твердих сортів, добре підійдуть угорки.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,8 кг
- Кориця – 0,5 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Готувати варення зі слив з корицею просто! Сливи добре помийте, розріжте навпіл і приберіть кісточки. Перекладіть фрукти в каструлю з товстим дном для варіння варення.
Лимон вимийте і наріжте на тонкі часточки. Додайте цитрусові в каструлю, всипте цукор і пару разів струсніть її. Залиште каструлю з накритою кришкою постояти ніч (6 годин) для утворення соку.
Розмістіть каструлю на плиту і варіть, помішуючи дерев’яною ложкою на малому вогні після закипання 35 хвилин.
Додайте варення корицю і готуйте 15 хвилин, помішуючи, щоб воно не пригоріло.
Гарячу заготівлю додайте по стерильним банкам і закупорьте кипячеными кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою до абсолютного остигання.
Приємного чаювання!
Варення зі слив з корицею Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі слив з лимоном Варенье