Варення, що складається виключно з самих кірок і цукру, не вимагає попереднього замочування або іншої специфічної підготовки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кірки кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з кавунових кірок найпростіший рецепт? Кавунові кірки ретельно промийте під проточною водою, обсушіть рушником і зріжте жорсткі зелені кірки.

Решту наріжте невеликими кубиками. Закип’ятіть в каструлі воду, закиньте туди кірки і проваріть протягом 10 хвилин.

Відкиньте бланшовані скоринки на друшляк, дайте стекти зайвої рідини, складіть в миску і засипте рівномірним шаром цукру. Перетрясите всі інгредієнти, щоб кубики обвалялись в ньому. Залиште миску в прохолодному місці на кілька годин, щоб кавунові кірки пустили сік, а цукор почав розчинятися.

через, щонайменше 4 годин акуратно, перемішайте кірки з цукром, намагаючись їх не пошкодити, перекладіть суміш у каструлю і поставте на маленький вогонь. Постійно помішуючи, добийтеся розчинення цукру і доведіть сироп до закипання. Якщо не хочете, щоб варення вийшло дуже густим, можете розбавити його окропом. Варіть кірки протягом 5 хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури, прикривши каструлю рушником.

Остигає варення досить довго, щонайменше 8 годин, тому краще всього залишити його на ніч і продовжити на наступний день. Поставте варення знову на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин, знімаючи з поверхні образовывающуюся піну і регулярно помішуючи. Знову залиште варення до охолодження, потім закип’ятіть в третій раз. Також варіть протягом 5-7 хвилин, потім розкладіть попередньо пастеризованим банкам і щільно закрийте кришкою.

Приємного апетиту!

Варення з кавунових корок Варенье Кавун на зиму в банках