Равлики з маком з листкового тіста – це смачна і ароматна, яку легко і швидко можна приготувати вдома! Апетитне ласощі для недільного чаювання або зустрічі з друзями!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Мак – 1 склянка
- Цукор-пісок – 175 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Вода – 10 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати равлики з маком з листкового тіста? Мак з’єднуємо з водою в каструлі. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після цього зменшуємо вогонь і варимо мак ще 5 хв
Проціджуємо мак через ситечко і підсушуємо на вогні ще пару хвилин.
Тепер змішуємо в глибокій ємності мак, м’яке вершкове масло і сахарны пісок, ретельно перетираємо масу дерев’яною качалкою.
Листкове тісто заздалегідь розморожуємо. Розкачуємо його тонким прямокутним шаром в 2 мл
Викладаємо макову начинку на тісто рівним шаром.
Скачуємо тісто в рулет і розрізаємо його на кілька частин.
Промазуємо деко олією, викладаємо рулети і ставимо їх у розігріту духовку на 25 хв
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста