Рідке, або інакше холодець, тісто для піци, замішане на кефірі, виходить після випічки ніжним і досить щільним. Вона добре витримує будь-яку начинку і піцу можна їсти руками, але начинку для такої піци краще виберіть більш суху.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рідкого тіста для піци на кефірі в духовці? Кефір кімнатної температури або трохи підігрітий перелийте в посуд для замішування тіста.

Насипте до кефіру потрібну кількість солі, соди і цукру, розбийте яйце, налийте олію і ложкою або віночком перемішайте до однорідного стану.

Потроху насипайте до рідкій основі борошно і відразу перемішуйте тісто до однорідного стану. Консистенція тіста повинна бути як у густої сметани. Борошно у всіх буває різна, тому її кількість визначайте самі.

Деко для випічки застелити спеціальним папером. Змащувати її маслом не треба.

Потім замішане тісто рівномірним шаром розподілите по листу, тільки щоб папір не просвічувалася через шар тесту.

На тісто нанесіть шар будь-якого соусу для піци і розкладіть підготовлену начинку. Начинка буде трохи тонути в тесті, але це нормально.

Можете випікати ваше блюдо.

Вдалою і смачної випічки!

Дріжджове тісто для піци на кефірі Рідке тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць і дріжджів Тісто для піци без яєць на кефірі Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії