Додавання молока в тісто для піци застосовують наші господині, адже воно не використовується в італійській піці. Молоко зробить піцу більш ніжною і вологою, та й до того ж піца на молоці не черствіє. Рецепт простий і швидкий.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Молоко коров’яче – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рідкого тіста для піци на молоці? У посуд для замішування тіста розбийте яйце і з допомогою віночка його трохи збийте.
Потім налийте в посуд молоко, насипте потрібну кількість солі і соди.
Віночком все добре перемішайте.
В цю рідку основу порційно додайте борошно і відразу перемішуйте.
Замісіть тісто до однорідного стану. Воно по консистенції має бути, як густа сметана. Тісто залиште на 20 хвилин для вистоювання.
Змастіть маслом деко для випічки піци і вилийте на нього замішане тісто.
Якщо готуєте на сковорідці, то її також змастіть маслом і рівним шаром розподілите по ній тісто.
На тісто викладіть приготовлену начинку і можете випікати піцу.
Смачною і вдалою випічки!
Рідке тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци без дріжджів як у піцерії Тісто для піци без сметани на сковороді Тісто для піци без яєць на молоці Тісто для піци на молоці без дріжджів і яєць Тонке тісто для піци