Апетитний розсольник в банку – прекрасна підмога для будь-якої господині. Коли немає часу на готування, а обід готувати все ж потрібно, супи, заготовлені про запас дуже виручають. Заготовку за цим рецептом можна вживати не тільки в якості заправки для супу, але і як самостійно блюдо.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Перлова крупа – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 0,5 л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Оцет столовий 9% – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати розсольник на зиму за перевіреним рецептом, відваріть перловку. Для цього крупу промийте та відваріть у воді в співвідношенні 1:3.

В цей же час промийте овочі і очистіть їх, потім наріжте.

У велику каструлю складіть всі овочі, додайте спеції і рослинне масло, поставте ємність на плиту.

протягом години варіть овочі на помірному вогні, а в середині додайте в суп перловку.

Коли суп буде готовий, додайте в каструлю одну столову ложку оцтової есенції і добре перемішайте заготовку.

Розподіліть розсольник по стерильним банкам і тут же закатайте.

Після цього остудіть банки догори дном під ковдрою протягом доби, а охолоджені банки приберіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму