Апетитний розсольник в банку – прекрасна підмога для будь-якої господині. Коли немає часу на готування, а обід готувати все ж потрібно, супи, заготовлені про запас дуже виручають. Заготовку за цим рецептом можна вживати не тільки в якості заправки для супу, але і як самостійно блюдо.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 3 кг
- Помідори свіжі – 3 кг
- Перлова крупа – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
- Морква – 0,5 кг
- Масло рослинне – 0,5 л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Оцет столовий 9% – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати розсольник на зиму за перевіреним рецептом, відваріть перловку. Для цього крупу промийте та відваріть у воді в співвідношенні 1:3.
В цей же час промийте овочі і очистіть їх, потім наріжте.
У велику каструлю складіть всі овочі, додайте спеції і рослинне масло, поставте ємність на плиту.
протягом години варіть овочі на помірному вогні, а в середині додайте в суп перловку.
Коли суп буде готовий, додайте в каструлю одну столову ложку оцтової есенції і добре перемішайте заготовку.
Розподіліть розсольник по стерильним банкам і тут же закатайте.
Після цього остудіть банки догори дном під ковдрою протягом доби, а охолоджені банки приберіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму