Приготувати розсольник на зиму, використовуючи мультиварку, нескладно. Багато часу для цього не буде потрібно, а сам розсольник в підсумку має густу консистенцію і виходить дуже смачним і насиченим. Кожен сам вибирає для себе зручний спосіб приготування, але використання мультиварки – це завжди вдалий і дуже зручний варіант.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Огірки – 300 гр.
- Перлова крупа – 5 ст. л.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Перед основними приготуваннями розсольнику в мультиварці на зиму необхідно замочити в холодній воді промиту перлову кашу на 60 хвилин.
Помідори ретельно промийте, вирізати плодоніжку. Далі слід подрібнити помідори зручним для вас способом можна використовувати м’ясорубку, можна блендер або кухонний комбайн.
Свіжі огірки промийте під проточною водою, відріжте з двох сторін кінчики. Самі плоди подрібніть за допомогою великої терки.
Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо на тертці. Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння і дрібно порізати ножем.
мультиварочную чашу перелийте томатну масу, всипте подрібнені огірки.
Далі помістіть в каструлю подрібнені моркву і цибулю.
З замоченою перлової крупи злийте воду. Далі крупу промийте кілька разів і вкиньте її до решти інгредієнтів.
Додаємо в мультиварочную чашу рослинне масло, цукровий пісок і сіль, все інгредієнти перемішуємо. Активуємо режим «Гасіння» на 2 години і готуємо овочі з крупою під закритою кришкою. За 15 хвилин до готовності влийте в суп оцет, перемішайте.
Гарячий розсольник розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками. Після охолодження зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму