Такий розсольник виходить поживним і ситним, незважаючи на постность бульйону – по суті, овочевий бульйон. Кислинка солоних огірків і аромат грибів роблять його особливо смачним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 2 л
  • Гриби сушені – 250 гр.
  • Перлова крупа – 0.5 склянки
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Розсіл огірковий – 0.5 ст.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати суп з грибами і перловкою просто! Перлову крупу слід промити, помістити в каструлю, залити холодною водою і залишити на 2 години. Попереднє замочування дозволить скоротити загальний час варіння перловки.

Сушені гриби (наприклад, лисички) промийте, залийте гарячою водою і залиште на 30 хвилин. Після цього злийте настій і поріжте гриби на шматочки. В розсольнику можна використовувати гриби і іншої якості – заморожені або свіжі. Якщо використовуєте заморожені, необхідно дістати їх з морозилки, розморозити, порізати і злегка обсмажити. Свіжі гриби (наприклад, шампіньйони) також краще перед заправкою розсольнику обсмажити.

Переходимо до овочів. Картоплю і моркву слід очистити і порізати (моркву можна натерти на тертці). З ріпчастої цибулі приберіть лушпиння і дрібно наріжте.

З замоченою перловки злийте воду, наберіть чисту і поставте каструлю на вогонь. Перлову крупу варіть на помірному вогні. Посоліть.

Коли крупа стане більш м’якою, відправте в каструлю нарізану картоплю.

Гриби також поміщаємо в каструлю варитися.

Дрібно поріжте головний інгредієнт розсольнику – солоні огірки.

На рослинному маслі в сковороді обсмажте нарізані овочі – цибулю та моркву. Починайте обсмажування з ріпчастої цибулі, після додавши до нього терту моркву. Коли овочі досягнуть стану м’якості, відправте до них солоні огірки. Всі разом тушкуйте близько 3 хвилин.

Всипаємо овочі в каструлю, слідом вливаємо огірковий розсіл. Перед додаванням можна спробувати суп на смак, якщо для вас він буде достатньо вираженим, від розсолу можна утриматися. Додайте спеції – лавровий лист і перець-горошок. Дайте рассольнику закипіти, поваріть ще пару хвилин і вимкніть конфорку.

Дайте супу настоятися хоча б 15 хвилин. Вимийте свіжу зелень, покришіть і порційно прикрашайте ними тарілки з розсольником.

Приємного апетиту!

Новости