Брусничний соус відмінне доповнення до будь-якого виду м’яса, будь то свинина, яловичина або баранина. Готувати його легко, так як морожену ягоду можна купити цілий рік. Брусничний соус можна приготувати з різними компонентами, і тоді Ваші м’ясні страви заграють новими фарбами.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Брусниця – 300 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Червоне сухе вино – 50 мл
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Крохмаль картопляний – 5 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати брусничний соус до м’яса з вином? Промиваємо свіжі ягоди через друшляк. Заморожені ягоди розморожуємо при кімнатній температурі.

Наллємо воду в каструлю, висипаємо брусницю і варимо до кипіння. Потім знімемо з вогню і даємо постояти 5 – 10 хвилин, закривши кришкою.

Брусничний відвар наливаємо в окрему миску, а самі ягоди протираємо з допомогою сита в каструлю.

Отримане пюре розвести невеликою кількістю відвару, додаємо цукор, корицю і вино. Все перемішуємо.

Пробуємо на смак. Якщо смак занадто кислий, то можна додати трохи цукру.

Помішуємо соус без зупинки, поки він не закипить. Кип’ятимо 5 хвилин.

Насипаємо в стакан крохмаль, наливаємо 50 мл води і перемішуємо до однорідної консистенції.

масу Додаємо в соус, помішуючи. Знову нагріваємо соус до кипіння. Потім залишаємо його охолонути. Тепер наш соус готовий і його можна сміливо подавати на стіл.

Смачного!

Новости