Чудовий варіант розсольнику для тих, хто любить субпродукти. Густий суп зігріє холодним ввечері. Спробуйте приготувати такий варіант першого страви, і ви будете приємно здивовані. Нирки надають рассольнику незвичайний смак. Рецепт розсольнику з говяжьими нирками і перловкою – традиційне перше блюдо. Самим трудомістким процесом приготування розсольнику є підготовка нирок. Обов’язково приготуйте такий розсольник.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Перлова крупа – 0.5 склянки
  • Яловичі нирки – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати розсольник з нирками просто! Спочатку підготуйте яловичі нирки. Добре промийте під проточною водою і очистити нирки. Розріжте на чотири частини. Замочіть у воді на 1 годину.

Злийте воду, залийте водою і знову залиште на 1 годину. Злийте воду, добре промийте під водою.

Підготовлені нирки перекладіть в глибоку каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Кип’ятіть 10-15 хвилин, злийте.

Залийте холодною водою і варіть нирки до повної готовності.

Готові нирки наріжте на невеликі частини на власний розсуд.

Поки будуть варитися нирки, замочіть перловку у крутому окропі, накрийте фольгою і залиште на 1 годину.

Підготуйте овочі. Цибулю і моркву очистіть і наріжте соломкою. Спосіб нарізки оберете самостійно. На добре розігріту сковороду вилийте невелику кількість масла. Викладіть овочі і обсмажте до розм’якшення.

Картоплю помийте і очистіть, наріжте на кубики середнього розміру або на брусочки.

Огірки подрібніть ножем або потріть на крупній тертці і тушкуйте на сковороді, поки рідина повністю не випарується

В глибоку каструлю налийте води, доведіть до кипіння, перекладіть запарені перлову крупу і приготовані нирки і варіть 15 хвилин. Надішліть інші інгредієнти в каструлю. Варіть до готовності картоплі. Огірки викладіть в розсольник і прокип’ятіть 5 хвилин. Спробуйте на смак, додайте спеції.
Розсольник з нирками готовий. Прикрасьте блюдо дрібно нарізаним свіжим кропом. Подають розсольник зі сметаною і свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Новости