А ви коли-небудь пробували розсольник з рисом? А без м’яса? Чудовий варіант розсольнику в пост або для тих, хто не їсть м’ясо. Легкий овочевий суп зігріє холодним ввечері. Розсольник з рисом нітрохи не гірше, ніж зі звичною нам, перловою крупою. Спробуйте приготувати такий варіант першого страви, і ви будете приємно здивовані. Приготувавши одного разу це блюдо, ви обов’язково додасте цей рецепт в свою кулінарну книгу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Рис білий – 1 склянка
- Картопля – 3 шт.
- Огірки мариновані – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати суп з рисом без м’яса? Підготуйте всі необхідні продукти.
Картоплю помийте і очистіть, наріжте на великі кубики. Покладіть в каструлю, залийте водою і варіть 15-20 хвилин до готовності.
Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
Мариновані огірки теж натріть на крупній тертці.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть моркву і цибулю і обсмажте протягом 5-7 хвилин. Періодично помішуйте, додайте спеції за смаком і томатну пасту.
Рис ретельно промийте, щоб вода була прозорою, і варіть протягом 10-15 хвилин.
В каструлю до картоплі відправте обсмажені овочі, рис, огірки. Спробуйте на смак і при необхідності, додайте спеції. Доведіть суп до кипіння і варіть протягом 10 хвилин на невеликому вогні.
Розсольник з рисом без м’яса готовий. Прикрасьте блюдо нарубаної петрушкою.
Приємного апетиту!
Новости