А ви коли-небудь пробували розсольник з рисом? А без м’яса? Чудовий варіант розсольнику в пост або для тих, хто не їсть м’ясо. Легкий овочевий суп зігріє холодним ввечері. Розсольник з рисом нітрохи не гірше, ніж зі звичною нам, перловою крупою. Спробуйте приготувати такий варіант першого страви, і ви будете приємно здивовані. Приготувавши одного разу це блюдо, ви обов’язково додасте цей рецепт в свою кулінарну книгу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки мариновані – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати суп з рисом без м’яса? Підготуйте всі необхідні продукти.

Картоплю помийте і очистіть, наріжте на великі кубики. Покладіть в каструлю, залийте водою і варіть 15-20 хвилин до готовності.

Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

Мариновані огірки теж натріть на крупній тертці.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть моркву і цибулю і обсмажте протягом 5-7 хвилин. Періодично помішуйте, додайте спеції за смаком і томатну пасту.

Рис ретельно промийте, щоб вода була прозорою, і варіть протягом 10-15 хвилин.

В каструлю до картоплі відправте обсмажені овочі, рис, огірки. Спробуйте на смак і при необхідності, додайте спеції. Доведіть суп до кипіння і варіть протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

Розсольник з рисом без м’яса готовий. Прикрасьте блюдо нарубаної петрушкою.

Приємного апетиту!

Новости