Суп – суп, улюблений багатьма з дитинства. Традиційно це блюдо готуватися з перловкою, але з рисом суп виходить нітрохи не гірше, навіть краще, ароматні й ніжніше. Пропонуємо переконатися в цьому самим!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина або Свинина – 300 – 400 гр.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Рис білий – 0,5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 4 – 5 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати розсольник з рисом і маринованими огірками, важливо добре м’ясо вимити і нарізати його невеликими шматочками. Варити м’ясо на невеликому вогні до готовності, знімаючи пінку по мірі потреби (свинина варитися приблизно годину, яловичина – півтора-два).

Коли бульйон готовий, можна приступати до овочів. Нарізати кубиками картоплю і відправити його варитися до м’яса.

Кілька разів промити рис до прозорості води, додати крупу в бульйон.

Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати маленькими кубиками. Розігріти сковороду, висипати на неї цибулю, смажити до легкого зарум’янювання. Потім додати до цибулі моркву і тушкувати ще 5 хвилин. Потім зняти засмажку з вогню.

Мариновані огірки дрібно нарізати або натерти на крупній тертці.

Коли картопля і рис зваряться, додати в суп мариновані огірки і через кілька хвилин засмажку. Суп перемішати, додати лавровий лист і 2-3 горошини запашного перцю. Досолити за смаком суп, додати зелень для аромату. Вимкнути плиту і дати супу настоятися (приблизно півгодини). Подавати зі сметаною. Приємного апетиту!

Новости