Перша страва – необов’язково довгий в приготуванні і дороге задоволення. Цілком можливо заощадити час і гроші, приготувавши «бюджетний» варіант розсольнику з тушонкою. Повірте, в смаку він не поступається приготовленому за традиційним рецептом, а в ароматності – навіть перевершує.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тушонка яловича – 1 банка
  • Огірки солоні – 2 – 3 шт.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Перлова крупа – 4 – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Рецепт розсольнику з тушонкою смачний! Перловку зварити в окремій каструлі. В іншу каструлю, заливаємо воду для супу, кип’ятимо. Кубиками нарізаємо картоплю і відправляємо його в киплячу воду, додаємо туди лавровий лист, горошини перцю.

Нарізати цибулю, моркву, селеру. На сковороді спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо до нього моркву і селеру, пасеруємо хвилин 5.

До овочів в сковороду додаємо дрібно нарізані солоні огірки, слідом – томатну пасту, перемішуємо. Кладемо тушонку, залишаємо на вогні ще 5 хвилин.

Готову перловку відправляємо в каструлю до супу, туди ж перекладаємо овочі зі сковороди. При необхідності солимо, довариваем ще хвилин 10. Вимикаємо вогонь, даємо настоятися ще 10 хвилин. Кличемо всіх до столу пробувати!

Новости