Перша страва – необов’язково довгий в приготуванні і дороге задоволення. Цілком можливо заощадити час і гроші, приготувавши «бюджетний» варіант розсольнику з тушонкою. Повірте, в смаку він не поступається приготовленому за традиційним рецептом, а в ароматності – навіть перевершує.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Тушонка яловича – 1 банка
- Огірки солоні – 2 – 3 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Перлова крупа – 4 – 5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Рецепт розсольнику з тушонкою смачний! Перловку зварити в окремій каструлі. В іншу каструлю, заливаємо воду для супу, кип’ятимо. Кубиками нарізаємо картоплю і відправляємо його в киплячу воду, додаємо туди лавровий лист, горошини перцю.
Нарізати цибулю, моркву, селеру. На сковороді спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо до нього моркву і селеру, пасеруємо хвилин 5.
До овочів в сковороду додаємо дрібно нарізані солоні огірки, слідом – томатну пасту, перемішуємо. Кладемо тушонку, залишаємо на вогні ще 5 хвилин.
Готову перловку відправляємо в каструлю до супу, туди ж перекладаємо овочі зі сковороди. При необхідності солимо, довариваем ще хвилин 10. Вимикаємо вогонь, даємо настоятися ще 10 хвилин. Кличемо всіх до столу пробувати!
Новости