Якщо ви хочете приготувати салат з буряком, спробуйте не відварювати, а запекти в духовці. У такому вигляді вона має більш солодкий і насичений смак. Та й вітамінів зберігається більше. Щоб вигідно відтінити природний смак буряка, перед запіканням збризніть її олією і бальзамічним оцтом – таку буряк можна не тільки в салат додавати, але і готувати з неї овочеві закуски.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 4 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 4 ч. л.
  • Сіль – 2 – 3 ч. л.

Процес приготування:

Як запекти буряк для салату в фользі в духовці? Важливо підібрати буряк приблизно однакового розміру, щоб вона пропеклась за один і той же час. І бажано не вибирати надто велику – такі коренеплоди будуть просто занадто довго запікатися. Ретельно промиваємо овочі в проточній воді, не зрізуючи шкірку. Потім обсушуємо кожну буряк паперовим рушником.

Готуємо шматки фольги підходящого розміру для кожної буряків – овоч потрібно буде обернути зі всіх сторін. Укладаємо буряк на підготовлені відрізки фольги, розташовані блискучою стороною вгору, і наколюємо кожну штуку зубочисткою у кількох місцях.

Краї фольги піднімаємо – формуємо подобу чаші. Поливаємо кожну буряк рослинним маслом. Можна використовувати оливкову – воно дасть характерний аромат.

Потім поливаємо кожен коренеплід бальзамічним оцтом. Як варіант, можна використовувати яблучний.

Останній крок – посипаємо буряк сіллю.

Краї фольги піднімаємо і обертаємо буряк з усіх боків. Щільно обжимаем долонями.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Обгорнуту в фольгу буряк покласти в форму або на деко. Встановлюємо його в духовку і запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин.

Ближче до кінця часу запікання можна перевірити ступінь готовності буряків: розгортаємо фольгу і протикаємо коренеплід зубочисткою: якщо вона входить без опору, то овочі готові.

Дістаємо буряк з духовки, знімаємо фольгу і даємо охолонути. Перед вживанням видаляємо шкірку. Неочищену буряк можна прибрати в контейнер або пакет і зберігати в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів.

Приємного апетиту!

Новости