Будь-подібний рулет з лаваша формується за типом ролів: начинка розкладається на лист і щільно загортається. Потім рулет нарізаємо поперечними шматочками і подаємо до столу. На зрізі чітко видно яскравий малюнок з червоної риби і зелені – рука так і тягнеться спробувати. Щоб рулет був дійсно ніжним, перед подачею потрібно витримати його пару годин у холодильнику. А можна і зовсім приготувати його ввечері, а подати вже вранці – так лаваш точно добре просочиться.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 1 шт.
  • Форель солона або Сьомга солона – 120 гр.
  • Сир плавлений – 120 гр.
  • Листовий салат – 0.5 пучків
  • Кріп – 0.5 пучків

Процес приготування:

Як почати готувати рулет з лаваша з червоною рибою, плавленим сиром і салатом? Зелень кропу ретельно промиваємо й обсушуємо на рушник. Подрібнюємо ножем. На поверхні столу розкладаємо лист тонкого лавашу.

Змащуємо його плавленим сиром, намагаючись робити рівномірний шар. Не забуваємо про необхідність промащувати і краю.

Посипаємо одну половину змащеного лаваша кропом.

Листя зеленого салату промиваємо й обсушуємо. Червону рибу нарізаємо слайсами поперек волокон. Укладаємо на бік з кропом підготовлену рибу у вигляді вертикальної смуги. Поруч уздовж розміщуємо листя зеленого салату.

Щільно звертаємо лаваш, починаючи з того боку, де викладена начинка і рухаючись до вільного краю. Добре обжимаем руками сформований рулет і поміщаємо його в холодильник для просочення на кілька годин.

Готовий просякнуте рулет нарізаємо впоперек на невеликі шматочки і розкладаємо їх на сервірувальне блюдо. Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками Рулет з лаваша з червоною рибою