Хочу поділитися чудовим рецептом рулету, приготованого з лаваша, який мене часто виручає, коли гості на порозі. Елементарний рецепт зовсім не відніме у вас часу. Спробуйте приготувати, і насолоджуйтеся неймовірно смачною, ніжною і швидкого у приготуванні закускою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 2 аркуша
- Яйце – 5 шт.
- Сир плавлений – 160 гр.
- Рибні консерви – 1 банка
- Майонез – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
Процес приготування:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування рулету з лаваша з рибною консервою, плавленим сиром і яйцем. Попередньо відваріть необхідну кількість курячих яєць у великій кількості підсоленої води. Потім остудіть їх у холодній проточній воді і очистіть від шкаралупи.
Консервним ножем відкрийте банку консервованої риби. Викладіть її в глибокий посуд і ретельно розімніть виделкою до стану однорідної консистенції. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем, додайте до подрібненим рибним консервам.
Очищені курячі яйця натріть на крупній тертці або подрібніть гострим ножем. Плавлений сир натріть на крупній тертці. Викладіть до решти інгредієнтів. Потім додайте необхідну кількість майонезу. Перемішайте до однорідної консистенції. При бажанні майонез можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.
Лист вірменського лаваша викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу, а потім змастіть його половиною приготовленої начинки, рівномірно розподіливши її по всій поверхні лаваша з допомогою силіконової лопатки. З другим листом лаваша вчините по тій же схемі.
Як можна щільніше згорнути рулети. Потім закрутіть їх в харчову плівку або фольгу і помістіть приблизно на 15-20 хвилин просочитися в холодильник. Якщо готуєте закуску завчасно, залиште просочуватися на ніч. Так буде навіть краще.
По закінченні часу рулети з лаваша розрізати на порційні шматочки. Охолоджений і добре просякнуте рулет з лаваша з рибною консервою, плавленим сиром і яйцем викладіть на велику тарілку для подачі, і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша