Трикутники з лаваша з шинкою і сиром на сковороді смачні і виглядають дуже апетитно! Якщо немає часу готувати, то для ситного перекусу можна приготувати такі трикутники. Головне, щоб в запасі був лаваш. До речі, щоб начинити його, можна використовувати абсолютно різні продукти. Вічна класика, яка всім подобається – це шинка з сиром. Часто в холодильнику залишаються обділені увагою залишки саме цих продуктів, а такі трикутники – це відмінний спосіб їх утилізувати з користю. Від таких рум’яних апетитних «пиріжків» не відмовляться ні дорослі, ні діти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Відразу готуємо начинку для трикутників з лаваша з шинкою і сиром на сковороді. Для цього твердий сир натираємо на крупній тертці, висипаємо отриману стружку в миску.

Шинку також натираємо на тертці. Якщо любите більш виражені шматочки м’яса в начинці, то можна порізати її кубиками.

Висипаємо шинку до сиру і перемішуємо всі разом.

Лист лаваша розстилаємо на рівній поверхні і вирівнюємо руками. Розрізаємо його ножицями на прямокутні смуги шириною приблизно десять сантиметрів.

На один з країв смуги укладаємо невелику кількість приготованої начинки.

Складаємо лаваш трикутником, рухаючись по довжині відрізаною смуги, як показано на фото. У підсумку вся начинка виявиться загорнутої в лаваш в трикутній формі. Таким же чином використовуємо весь лаваш і всю начинку.

В неглибокій мисці збиваємо виделкою яйце.

Додаємо до нього щіпку солі і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо.

В приготований яєчний кляр поміщаємо кожен трикутник і змочуємо з обох сторін.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла.

Укладаємо змочені в яйці трикутники і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, смажимо без кришки. Лаваш смажиться дуже швидко, краще не відходити далеко від плити, щоб трикутники не підгоріли.

Готові трикутники перекладаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок олії після обсмажування.

Обсушені трикутники поміщаємо на сервірувальну тарілку, прикрашаємо листочками свіжої зелені і подаємо до толу, поки вони гарячі.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Рулет з лаваша Трикутники з лаваша Трикутники з лаваша з начинкою на сковороді