Супи з осетрини свідчать про добробут і щедрість господарів, тому їх готують до святкового столу, так і смак супу з цією рибою не порівняти ні з сьомгою, ні з лососем. З якої частини тушки готувати солянку – це на розсуд господині, а для кисло-солоно-гострої основи беруть солоні огірки, маслини й лимон. Незважаючи на вишуканість страви, солянка з осетрини готується нескладно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Осетер – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Селера – 50 гр.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Маслини – 2 жмені
  • Лимон – 1 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати рибну солянку з осетрини. Спочатку правильно обробити тушку осетра. У великій мисці або просто у ванній обшпарте рибу окропом. Від цього легко видаляються тверді кісточки луску і змивається слиз.

Потім відріжте голову з хвостом і гострими ножицями виріжте зябра. Перекладіть в каструлю для варива солянки, залийте холодною водою з розрахунку на 6 порцій супу і поставте варитися.

Почистіть коренеплоди для бульйону з осетра: цибулину, моркву і селеру.

Коли рибний бульйон закипить, зніміть з поверхні усю пінку, перекладіть в каструлю коренеплоди і рибу на невеликому вогні поваріть протягом 1 години.

Потім бульйон покладіть всю рибу і поваріть її протягом 10 хвилин від початку кипіння.

Зварену осетрину перекладіть на тарілку, видаліть всі хрящі і шкіру, а м’ясо розділіть виделкою на невеликі шматочки. Рибний бульйон процідіть на сито і перелийте назад в ту ж каструлю.

Очищені моркву і цибулю подрібніть будь-яким способом і обсмажте в розігрітому рослинному маслі разом з томатною пастою.

Солоні огірочки і маслини наріжте на невеликі шматочки. Огірки трохи згасите в розсолі і в окремій каструльці.

Коли бульйон закипить, перекладіть в нього засмажку. Потім бульйон посоліть, додайте лаврові листочки і поваріть 5 хвилин.

В останню чергу перекладіть в бульйон подтушенные огірки, кружечки маслин (їх можете залишити цілком), шматочки відвареної риби, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Солянці дайте настоятися протягом 10-15 хвилин під закритою кришкою.

Солянка з осетрини готова. Розлийте її в порційні тарілки, додайте в кожну тарілку скибочки лимона і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка з маслинами