Супи з осетрини свідчать про добробут і щедрість господарів, тому їх готують до святкового столу, так і смак супу з цією рибою не порівняти ні з сьомгою, ні з лососем. З якої частини тушки готувати солянку – це на розсуд господині, а для кисло-солоно-гострої основи беруть солоні огірки, маслини й лимон. Незважаючи на вишуканість страви, солянка з осетрини готується нескладно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Осетер – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Селера – 50 гр.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Маслини – 2 жмені
- Лимон – 1 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати рибну солянку з осетрини. Спочатку правильно обробити тушку осетра. У великій мисці або просто у ванній обшпарте рибу окропом. Від цього легко видаляються тверді кісточки луску і змивається слиз.
Потім відріжте голову з хвостом і гострими ножицями виріжте зябра. Перекладіть в каструлю для варива солянки, залийте холодною водою з розрахунку на 6 порцій супу і поставте варитися.
Почистіть коренеплоди для бульйону з осетра: цибулину, моркву і селеру.
Коли рибний бульйон закипить, зніміть з поверхні усю пінку, перекладіть в каструлю коренеплоди і рибу на невеликому вогні поваріть протягом 1 години.
Потім бульйон покладіть всю рибу і поваріть її протягом 10 хвилин від початку кипіння.
Зварену осетрину перекладіть на тарілку, видаліть всі хрящі і шкіру, а м’ясо розділіть виделкою на невеликі шматочки. Рибний бульйон процідіть на сито і перелийте назад в ту ж каструлю.
Очищені моркву і цибулю подрібніть будь-яким способом і обсмажте в розігрітому рослинному маслі разом з томатною пастою.
Солоні огірочки і маслини наріжте на невеликі шматочки. Огірки трохи згасите в розсолі і в окремій каструльці.
Коли бульйон закипить, перекладіть в нього засмажку. Потім бульйон посоліть, додайте лаврові листочки і поваріть 5 хвилин.
В останню чергу перекладіть в бульйон подтушенные огірки, кружечки маслин (їх можете залишити цілком), шматочки відвареної риби, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Солянці дайте настоятися протягом 10-15 хвилин під закритою кришкою.
Солянка з осетрини готова. Розлийте її в порційні тарілки, додайте в кожну тарілку скибочки лимона і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка з маслинами