Рижики, завдяки своєму цікавому зовнішньому вигляду і прекрасним смаковим якостям, заслужено вважаються одними з кращих грибів. Вони підходять для маринування та приготування швидких закусок на будь-який випадок. Наприклад, для святкового столу підійдуть рижики в клярі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Рижики свіжі (невеликі) – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче (охолоджене) – 100 мл
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Сухарі панірувальні – 2 – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування рижиков в клярі. Гриби очистіть, промийте під холодною водою, зріжте кінчики ніжок.
Перекладіть їх у каструлю, залийте водою і варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин.
Потім злийте воду і викладіть рижики на паперові рушники, щоб гриби просохли.
У миску влити холодне молоко, розбийте два яйця, перемішайте ці інгредієнти до однорідного стану.
Поставте сковороду на вогонь, добре розігрійте її, влийте соняшникову олію.
Гриби спочатку опустіть в молочно-яєчну суміш.
Потім обваляйте в борошні, потім знову умочіть в молочно-яєчну суміш і посипте панірувальними сухарями.
Потім відправте рижики на сковороду.
Смажте гриби з двох сторін до золотистого кольору. Щоб позбутися від надлишків олії, перекладіть гриби на паперові рушники. Подавайте до столу рижики в клярі у гарячому вигляді, виклавши їх на листя салату.
Приємного апетиту!
Як приготувати рижики - рецепти