Смачний і соковитий салат з простих і доступних інгредієнтів, який точно прикрасить будь-яке святкове застілля або сімейний вечерю. Приготувати такий салат дуже просто, а довге зберігання забезпечить вас цієї ароматної закускою протягом усього року.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Огірки – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 250 гр.
- Сіль – 45 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Масло рослинне – 130 гр.
Процес приготування:
Рецепт салату Донський з червоними помідорами, огірками та капустою на зиму простий у приготуванні! Капусту шаткуємо тонкою соломкою, додаємо трохи солі і ретельно перемішуємо. Залишаємо капусту пускати сік приблизно на 20 хвилин.
Гарненько промиваємо й обсушуємо огірки, а потім нарізаємо кружальцями.
Помитий болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.
Вимиваємо помідори і ріжемо їх довільними шматочками.
Моркву і цибулю промиваємо і чистимо. Натираємо моркву на крупній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями.
З’єднуємо всі нарізані овочі з капустою.
Засипаємо цукор, сіль, додаємо приблизно половину оцту і рослинне масло. Ретельно все перемішуємо, прикриваємо рушником і залишаємо на годину.
Перекладаємо овочі в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, а потім варимо на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
Через 10 хвилин заливаємо залишився оцет, перемішуємо.
Простерилізовані банки заповнюємо салатом, накриваємо їх кришками і стерилізуємо протягом 10 хвилин.
Гарячі банки закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою. В такому стані залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо салат в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!
Салат Донський Салат з моркви на зиму Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму