Смачний і соковитий салат з простих і доступних інгредієнтів, який точно прикрасить будь-яке святкове застілля або сімейний вечерю. Приготувати такий салат дуже просто, а довге зберігання забезпечить вас цієї ароматної закускою протягом усього року.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Огірки – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Сіль – 45 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Масло рослинне – 130 гр.

Процес приготування:

Рецепт салату Донський з червоними помідорами, огірками та капустою на зиму простий у приготуванні! Капусту шаткуємо тонкою соломкою, додаємо трохи солі і ретельно перемішуємо. Залишаємо капусту пускати сік приблизно на 20 хвилин.

Гарненько промиваємо й обсушуємо огірки, а потім нарізаємо кружальцями.

Помитий болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.

Вимиваємо помідори і ріжемо їх довільними шматочками.

Моркву і цибулю промиваємо і чистимо. Натираємо моркву на крупній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями.

З’єднуємо всі нарізані овочі з капустою.

Засипаємо цукор, сіль, додаємо приблизно половину оцту і рослинне масло. Ретельно все перемішуємо, прикриваємо рушником і залишаємо на годину.

Перекладаємо овочі в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, а потім варимо на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Через 10 хвилин заливаємо залишився оцет, перемішуємо.

Простерилізовані банки заповнюємо салатом, накриваємо їх кришками і стерилізуємо протягом 10 хвилин.

Гарячі банки закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою. В такому стані залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо салат в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Салат Донський Салат з моркви на зиму Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму