Любителям незвичайних зимових овочевих салатів рекомендую приготувати «Донський» салат з зеленими помідорами. Салат виходить з яскравим насиченим смаком і чудово підійде до будь-яких гарячих страв. Ароматна закуска – чудовий варіант для святкового столу.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Огірки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори зелені – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Для маринаду: –
  • Масло рослинне – 9 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 4.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 9 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 3 ч. л.
  • Лавровий лист – 10 шт.

Процес приготування:

Готувати салат Донський з зеленими помідорами легко! Першим ділом ретельно вимийте зелені помідори, виклавши їх у глибокий таз і заливши холодною водою. Тим часом підготуйте банки, ретельно промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте банки в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і ретельно вимийте

Болгарський перець ретельно вимийте в холодній проточній воді.

Вимитий болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, а потім наріжте на чотири або шість частин в залежності від розмірів перцю.

Зелені помідори наріжте невеликими скибочками, попередньо видаливши плодоніжки.

Огірки ретельно вимийте і наріжте кружечками.

В глибоку ємність з товстим дном викладіть всі підготовлені інгредієнти, додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, лавровий лист і чорний перець горошком.

Ретельно перемішайте і залиште на кілька годин, щоб виділився овочевий сік.

розкладіть Салат по стерильним банкам, а потім в кожну банку додайте необхідну кількість рослинного масла. Банки з салатом помістіть в каструлю, дно попередньо застеліть кухонним рушником, банки накрийте стерильними кришками.

Налийте теплої води і плічка банок, каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, і стерилізують салат приблизно 15-20 хвилин. Акуратно вийміть гарячі банки з салатом, влийте необхідну кількість столового оцту і добре закрутіть або загорніть з допомогою закаточной машинки стерильними кришками.

Гарячі банки акуратно переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште до повного охолодження в такому вигляді на 12 годин, після чого перемістіть банки на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Зелені помідори на зиму Овочеві салати на зиму Салат з огірків, помідорів, лука і масла на зиму Салат з переросли огірків на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салати без часнику на зиму Салати з огірків на зиму