Пропонуємо вам ще один варіант заготівлі на зиму – салат з капустою і овочами, приготований в мультиварці. Соковитий, хрусткий, містить велику кількість вітамінів, готується він дуже просто, без стерилізації. Витративши не більше півтора годин на консервацію салату, ви заготовите на зиму кілька баночок смачного і корисного гарнір до м’яса і овочів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 250 гр.
  • Огірки – 150 гр.
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 15 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець духмяний горошок – 4 – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Дунайський з капустою, огірками і помідорами на зиму. Капусту, огірки, перець і помідори промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім капусту шаткуємо тонкими скибочками, перець чистимо від плодоніжок і насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо овочі в чашу мультиварки.

Ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Шаткуємо тонкими півкільцями. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Перець чилі шаткуємо тонкою соломкою.

Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо тонкими півкільцями. Огірки також шаткуємо тонкими півкільцями. Укладаємо всі нарізані овочі в чашу мультиварки.

овочі додаємо цукор, сіль і спеції, оцет і рослинне масло, добре перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5-2 години. Періодично не забуваємо перемішувати салат, щоб він рівномірно мариновался.

Після того, як овочі промариновались в маринаді і власному соку, мультиварку включаємо режим «Гасіння» на 30 хвилин і натискаємо кнопку «Старт». Не забуваємо періодично перемішувати овочі під час приготування.

Після звукового сигналу відкриваємо чашу мультиварки і розкладаємо готовий гарячий салат по стерилізованим банкам і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження під теплим пледом. Потім прибираємо салат на зберігання в темне місце.

Салат з капусти і огірків на зиму Салат з капусти і помідорів на зиму Салат з огірків в томаті на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів з огірками на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви