Аджика, приготована вдома, виходить особливо смачною і апетитною. Натуральна томатна паста, і соковиті шматочки перців просто тануть у роті. Вона стане відмінною заправкою для багатьох страв.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування аджики з морквою, болгарським перцем. Всі овочі промиваємо і видаляємо черешки. Перці розрізаємо на половинки, вичищаємо насіння і перці ріжемо невеликими кубиками.

Цибулю і моркву очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а перець ріжемо півкільцями.

Помідори подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м’ясорубку, як вам зручніше.

Змішуємо цибулю, моркву і підсмажити їх на помірному вогні до м’якого стану. Потім додаємо до них перець і обсмажуємо ще 10 хв.

Додаємо томатну масу, подрібнений через прес часник, сіль, цукор і перець. Накриваємо кришкою і тушкуємо все 25 хв. Заливаємо оцет і тримаємо на вогні еще5 хв.

Розкладаємо аджику в стерилізовані банки і закатуємо. Залишаємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика з морквою Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, перцю і моркви Грузинська аджика Салат з помідорів, перцю і моркви