Хтось любить мариновані овочі цілком, а іншим подобаються овочеві салати. Помідори відмінно підходять для обох варіантів. Смачний салат у вас вийде із зелених помідорів, в якому збережеться вся користь і смак свіжих овочів.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори зелені – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати салат із зелених помідор без варіння? Овочі вимити під проточною водою, відріжте хвостики і бадилля. У помідорів вирізати плодоніжку, перці очистіть від насіння, з лука зніміть піну, моркву очистіть.
Помідори наріжте тонкими часточками, перець подрібніть в соломку. Моркву натріть на крупну тертку, цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Нарізані овочі змішайте в одній великій мисці, додайте цукор, сіль, влийте соняшникову олію і оцет, добре перемішайте. Залиште салат на 30-40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
Банки для салату добре вимийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам і влийте сік, що виділився. Банки прикрийте кришкою, поставте їх у велику каструлю, влийте воду. Щоб у процесі нагрівання банки не лопнули, на дно каструлі постеліть рушник. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують банки з салатом в окропі 10 хвилин. Потім герметично закрутіть кришку і дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте салат із зелених помідорів в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салати з цибулею на зиму