Хтось любить мариновані овочі цілком, а іншим подобаються овочеві салати. Помідори відмінно підходять для обох варіантів. Смачний салат у вас вийде із зелених помідорів, в якому збережеться вся користь і смак свіжих овочів.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати салат із зелених помідор без варіння? Овочі вимити під проточною водою, відріжте хвостики і бадилля. У помідорів вирізати плодоніжку, перці очистіть від насіння, з лука зніміть піну, моркву очистіть.

Помідори наріжте тонкими часточками, перець подрібніть в соломку. Моркву натріть на крупну тертку, цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Нарізані овочі змішайте в одній великій мисці, додайте цукор, сіль, влийте соняшникову олію і оцет, добре перемішайте. Залиште салат на 30-40 хвилин, щоб овочі пустили сік.

Банки для салату добре вимийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам і влийте сік, що виділився. Банки прикрийте кришкою, поставте їх у велику каструлю, влийте воду. Щоб у процесі нагрівання банки не лопнули, на дно каструлі постеліть рушник. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують банки з салатом в окропі 10 хвилин. Потім герметично закрутіть кришку і дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте салат із зелених помідорів в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Зелені помідори на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салати з цибулею на зиму