Коли здається, що все закачування вже зроблені і чекають своєї години, приходить пора збирати пізні овочі, з яких можна зробити безліч смачних закусок. Ми пропонуємо вам рецепт салату із зелених помідорів з капустою – це смачна пікантна кисло-солодка закуска, яка чудово поєднується з м’ясними стравами.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 250 мл
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 – 5 шт.

Процес приготування:

Готувати салат із зелених помідорів з капустою на зиму просто! Зелені помідори добре промиваємо в теплій воді і викладаємо на бавовняну рушник, щоб вони обсохнули. Потім нарізаємо їх невеликими скибочками.

Капусту промиваємо, даємо трохи обсохнути і шаткуємо за допомогою спеціального ножа-шинкування.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.

Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Перець нарізаємо невеликими шматочками.

Нашатковані овочі змішуємо в глибокій емальованої ємності, додаємо сіль і добре перемішуємо.

Зверху на овочі кладемо тарілку і ставимо вантаж (це може бути 1,5 літрова банка з водою). Залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин, щоб овочі трохи промариновались і пустили сік.

Після того, як овочі віддали сік, його необхідно злити.

До овочевої суміші додаємо цукор, яблучний оцет, чорний і запашний перець.

Все перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Салат доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо овочі 10 хвилин.

В цей час готуємо скляні банки для салату. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1-1,2 літра готового салату. Банки промиваємо питною содою, добре споліскують і стерилізуємо в духовці при 110 градусах 7-10 хвилин. Кришки кип’ятимо.

Готовий гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, добре ущільнюючи дерев’яною ложкою, і закриваємо кришками. Залишаємо салат остигати при кімнатній температурі, потім прибираємо його на зберігання в холодильник, де він може зберігатися до 3-х місяців.

Гострий салат з помідорів на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму