Класичне поєднання смаку буряків і цибулі робить таку заготовку воістину універсальної у приготуванні різноманітних страв домашньої кухні. Масу можна використати, як готовий холодний салат, додавати в супи, вінегрети, овочеві гарніри.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Буряк – 4 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий (зелений) – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Масло рослинне – 500 мл

Процес приготування:

Готувати салат з буряка та цибулі на зиму просто! Всі овочі ретельно помити. Буряк почистити і потерти на крупній тертці. У томатів видалити щільний білий стрижень зсередини і порізати їх кубиками. Вирізати з зеленого перцю насінні коробки, нарізати саму м’якоть соломкою. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Часник почистити і дрібно нашаткувати.

У товстостінній каструлі розігріти олію, викласти цибулю.

Періодично перемішуючи, смажити цибулю до прозорості приблизно 10 хв.

Додати помідори, тушкувати ще 5 хв

Далі покласти в каструлю подрібнений зелений перець. Його не можна замінювати червоним солодким перцем, інакше вийде зовсім інший смак.

Коли маса дійде до кипіння, влити оцет, додати цукровий пісок, сіль, додати буряк і перемішати.

Гасити салат 40 хв. на малому вогні. Час від часу масу потрібно перемішувати дерев’яною лопаткою, щоб уникнути пригорання до дна. За 10 хв. до закінчення приготування додати подрібнений часник, перемішати.

Киплячу масу розкласти по простерилизованным банкам і закатати прокип’яченими кришками. Остудити під пледом кришками вниз і поставити в підвал або комору на зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму