Настійно рекомендую приготувати смачний і досить ароматний салат з буряка «Оленка». Ця закуска воістину є паличкою-виручалочкою, коли ви хочете приготувати наваристий і гарний борщ за найменший час.


Інгредієнти: на 4.5 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець чилі – за бажанням
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за бажанням
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат Оленка з буряка, помідорів і перцю на зиму. Першим ділом ретельно вимийте помідори, обсушити, видаліть плодоніжку, а потім пропустіть їх через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

Болгарський перець вимийте і обсушіть. Видаліть плодоніжку разом з насінням і серцевиною. Очищений болгарський перець наріжте соломкою. Гіркий перець також вимийте і очистіть від насіння і серцевини.

Ріпчаста цибуля очистити від лушпиння і промийте в холодній проточній воді, після чого наріжте тонкими півкільцями.

Буряк ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими скибочками.

Очищену буряк натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для корейської моркви. Натерту буряк відправте в каструлю з товстим дном.

Потім викладіть болгарський перець.

Наступним кроком відправте в каструлю півкільця цибулі і подрібнений часник.

Після чого додайте подрібнені помідори.

Влийте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту. Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. За бажанням додайте чорний мелений перець.

Каструлю з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Перемішайте овочеву масу, накрийте каструлю кришкою і готуйте овочі на повільному вогні приблизно 35-40 хвилин. За бажанням додайте гіркий перець. Підготуйте банки, добре їх промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі. Стерильні банки заповніть приготованим салатом і закатайте з допомогою закаточной машинки. Потім банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження на 8-10 годин, після чого переверніть банки і перемістіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без моркви на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму