Салат із зелених помідорів з рисом – це відмінна ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим і ситним. Така заготовка може стати як гарніром до рибного або м’ясного страви, так і зіграти роль самостійного блюда. Задумали легкий вечерю? Такий салатик чудово впорається з цим завданням.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори зелені – 2 кг
- Рис білий – 1 склянка
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Масло рослинне – 1,5 склянки
Процес приготування:
Готувати салат із зелених помідорів з рисом на зиму легко! Рис промити під проточною водою, потім замочити в холодній воді і залишити на 2 години. Через деякий час воду зливаємо.
Зелені помідори слід ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками. Якщо томати невеликі самі по собі, можна різати плоди і навпіл.
Перець також промийте. Після цього розріжте навпіл і видаліть внутрішні насіння. Очищений перець наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім наріжте кільцями або півкільцями.
Моркву очищаємо, споліскують проточною водою і натираємо на крупній тертці. За бажанням можна нарізати моркву невеликою соломкою.
Всі підготовлені овочі і рис з’єднайте в підходящої ємності і поставте на вогонь.
Потім додайте цукровий пісок, сіль і рослинне масло.
Перемішайте інгредієнти. Після закипання варіть салат протягом 40 хвилин.
Готовий салат із зелених помідорів з рисом розподіліть по стерилізованим банкам, загорніть кришками.
До повного охолодження банки переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Зберігати таку заготовку на зиму необхідно в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму Салат з овочів і рису на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салати без часнику на зиму Салати з помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму