Салат із зелених помідорів з рисом – це відмінна ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим і ситним. Така заготовка може стати як гарніром до рибного або м’ясного страви, так і зіграти роль самостійного блюда. Задумали легкий вечерю? Такий салатик чудово впорається з цим завданням.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Рис білий – 1 склянка
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 склянки

Процес приготування:

Готувати салат із зелених помідорів з рисом на зиму легко! Рис промити під проточною водою, потім замочити в холодній воді і залишити на 2 години. Через деякий час воду зливаємо.

Зелені помідори слід ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками. Якщо томати невеликі самі по собі, можна різати плоди і навпіл.

Перець також промийте. Після цього розріжте навпіл і видаліть внутрішні насіння. Очищений перець наріжте невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім наріжте кільцями або півкільцями.

Моркву очищаємо, споліскують проточною водою і натираємо на крупній тертці. За бажанням можна нарізати моркву невеликою соломкою.

Всі підготовлені овочі і рис з’єднайте в підходящої ємності і поставте на вогонь.

Потім додайте цукровий пісок, сіль і рослинне масло.

Перемішайте інгредієнти. Після закипання варіть салат протягом 40 хвилин.

Готовий салат із зелених помідорів з рисом розподіліть по стерилізованим банкам, загорніть кришками.

До повного охолодження банки переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Зберігати таку заготовку на зиму необхідно в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Зелені помідори на зиму Салат з овочів і рису на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салати без часнику на зиму Салати з помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму