Рецепти салатів із зелених помідорів здаються дуже схожими, але якщо поміняти деякі інгредієнти, то вийде інший смак. У цьому рецепті вам пропонується приготувати салат із зелених помідорів з додаванням томатної пасти, адже ці продукти чудово дружать. Готується салат тушкуванням овочів в каструлі і без наступної стерилізації.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 200 гр.
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Томатна паста – 500 мл
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат із зелених помідорів з томатною пастою. Зелені помідори добре помийте і наріжте на невеликі кубики. Перекладіть їх в посуд для гасіння.

Почистіть і промийте моркву і цибулю і наріжте кубиками цибулини, а моркву – тонкими брусочками. Перекладіть їх до нарізаних помідорів.

Солодкий перець (можна різних кольорів) очистіть від насіння, також наріжте на кубики і перекладіть до помідорів.

Всі нарізані овочі в посуді перемішайте і залиште на 20-30 хвилин, щоб дали свій сік.

Потім покладіть до овочів томатну пасту.

Налийте олію в овочі з томатом і ще раз розмішайте.

Посуд з овочами поставте на середній вогонь і доведіть салат до кипіння. Потім насипте вказане в рецепті кількість солі, цукру і червоного перцю. Все добре перемішайте і тушкуйте салат на маленькому вогні протягом 2 годин. Час гасіння більш тривалий, ніж зазвичай, так як цей салат готуємо без оцту. Приготований салат спробуйте на смак. Потім гарячим розкладіть в стерильні баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть на зберігання.

Їжте на здоров’я!

Зелені помідори на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без кабачків на зиму Салати з помідорів на зиму