Рецепти салатів із зелених помідорів здаються дуже схожими, але якщо поміняти деякі інгредієнти, то вийде інший смак. У цьому рецепті вам пропонується приготувати салат із зелених помідорів з додаванням томатної пасти, адже ці продукти чудово дружать. Готується салат тушкуванням овочів в каструлі і без наступної стерилізації.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 3 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Морква – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Сіль – 5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 300 мл
- Томатна паста – 500 мл
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат із зелених помідорів з томатною пастою. Зелені помідори добре помийте і наріжте на невеликі кубики. Перекладіть їх в посуд для гасіння.
Почистіть і промийте моркву і цибулю і наріжте кубиками цибулини, а моркву – тонкими брусочками. Перекладіть їх до нарізаних помідорів.
Солодкий перець (можна різних кольорів) очистіть від насіння, також наріжте на кубики і перекладіть до помідорів.
Всі нарізані овочі в посуді перемішайте і залиште на 20-30 хвилин, щоб дали свій сік.
Потім покладіть до овочів томатну пасту.
Налийте олію в овочі з томатом і ще раз розмішайте.
Посуд з овочами поставте на середній вогонь і доведіть салат до кипіння. Потім насипте вказане в рецепті кількість солі, цукру і червоного перцю. Все добре перемішайте і тушкуйте салат на маленькому вогні протягом 2 годин. Час гасіння більш тривалий, ніж зазвичай, так як цей салат готуємо без оцту. Приготований салат спробуйте на смак. Потім гарячим розкладіть в стерильні баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Зелені помідори на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без кабачків на зиму Салати з помідорів на зиму