Овочеві закуски на зиму ідеальні для подачі до м’ясних страв. Заготівля з зелених помідорів і огірків порадує вас своєю легкою кислинкою та приємним річним смаком в будь-який час року.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату із зелених помідорів і огірків на зиму. Зелені помідори ретельно промиваємо, видаляємо хвостики.

Чисті помідори нарізаємо тонкими кружечками.

Вибираємо свіжі і міцні огірки. Отмачиваем в холодній воді і промиваємо.

Огірок теж нарізаємо тонкими кружечками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пір’ям.

В глибокій посуді з’єднуємо помідори, огірки і цибулю, солимо, перемішуємо і наполягаємо 1-2 години. Після цього злегка виживаємо овочі і зливаємо сік.

Дрібно ріжемо болгарський перець, подрібнюємо зубчики часнику.

Подрібнюємо петрушку і з’єднуємо її з перцем і часником.

Всі інгредієнти перешкодимо в каструлю, додаємо цукор, каррі і оцет. Перемішуємо і ставимо на помірний вогонь.

Доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 20 хвилин.

Готовий салат розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо і відправляємо на зберігання. Готово!

Овочеві салати на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з перцю в томаті на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму