Хочу запропонувати ще один варіант смачного і ароматного салату – салат Осінній з овочів на зиму. Барвистий салат я готую часто в кінці осені, коли залишаються різні овочі. Для приготування овочевої закуски можна вибрати будь-які овочі, які залишилися у вас.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат Осінній з овочів на зиму. Підготуйте необхідні інгредієнти.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім наріжте півкільцями.

Моркву ретельно промийте під водою, а потім, скориставшись овочечисткою або гострим ножем, очистіть від шкірки. Очищену моркву наріжте товстими кружечками. Для того щоб морква яскраво та красиво виглядала в салаті, можна взяти спеціальний рифлений ніж.

Огірки ретельно вимийте у воді, обріжте кінчики, а потім, скориставшись тим же рифленим ножем, наріжте товстими кружечками.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте на кілька частин.

Заздалегідь підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. На дно стерильних банок викладіть необхідну кількість зерен гірчиці.

Потім додайте чорний перець горошком.

Наступним кроком відправте в банку очищений і нарізаний часник.

Наступним шаром викладіть кільця ріпчастої цибулі.

Потім викладіть кружечки моркви.

Наступним кроком відправте в банку нарізані огірки.

Таким чином, заповніть всю банку, чергуючи шари овочів. Черговість овочів не має значення. Приготуйте маринад. Налийте в каструлю необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок і сіль, добре перемішайте. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після чого влийте необхідну кількість столового оцту, добре перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Гарячим маринадом залийте банки з овочами.

Потім накрийте стерильними кришками. Банки з овочевим салатом помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 15 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з каструлі і добре закрутіть кришками, після чого банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні приблизно на добу до повного охолодження. Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з огірків на зиму Пікантні салати на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків без стерилізації на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків та моркви на зиму Салат Осінній