Урізноманітнити свої улюблені заготовки ви можете смачною гострою солянкою з солоними огірками і квашеною капустою. Аромат і приємну гостроту додають спеції.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Квашена капуста – 2 кг
  • Огірки солоні – 500 гр.
  • Томатна паста – 150 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Перець чилі – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – за смаком
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки з огірками, грибами і квашеною капустою на зиму? Гриби можна використовувати для страви і лісові, і печериці. Почистіть їх і відваріть 20 хвилин. Викладіть їх у друшляк і перемішайте, щоб стекла зайва рідина. Наріжте гриби слайсами.

Очищений цибулю сполосніть і подрібніть кубиком. Обсмажте в розігрітій сковороді на олії. Гриби викладіть в цибулю, перемішайте і смажте 5 хвилин.

Огірки нарізайте середнім кубиком або смужками. Замість солоних огірочків можна взяти мариновані.

Капусту відіжміть від рідини. Якщо вона дуже солона – промийте її під проточною водою. Всі інгредієнти складіть в каструлю, додайте томатну пасту, розведену теплою водою, і перемішайте.

Поставте каструлю на середній вогонь. Додайте масло, сіль, спеції і цукор. Розмішайте масу і варіть на малому вогні 60 хвилин.

Коли капуста приготується, влийте оцет і через 1 хвилину вимкніть вогонь і розподіліть заготовку в стерильні банки. Закупорьте тару кришками, переверніть і укутайте. Залиште банки остигати добу.

Приємного апетиту!

Салат з огірків пальчики оближеш Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами