Дуже цікавий салат, який за своєю формою схожа на квіткового тезку, соняшник. Цим блюдом можна порадувати домашніх в будні і здивувати гостей на свято.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 350 гр.
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 350 гр.
  • Чіпси – 1 пакет
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 200 – 250 мл
  • Маслини для прикраси
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат «Соняшник» з чіпсами без грибів легко! Морква промийте, покладіть в каструлю, залийте водою і поставте варити. Потім остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці.

Куряче філе промийте під проточною водою, наріжте кубиками. Обсмажте м’ясо на олії до готовності.

Яйце зваріть круто, остудіть, зніміть з них шкаралупу і натріть на крупній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і залийте окропом на 3-5 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім злийте воду і трохи відіжміть цибулю.

Салат почніть збирати з м’ясного шару. На велику плоску тарілку викладіть м’ясо, розрівняйте його. Зверху зробіть майонезну сіточку.

Другим шаром викладіть моркву, її також змастіть майонезом.

Далі викладіть шар тертого яйця, промажте його майонезом, накрийте салат шаром з консервованої кукурудзи.

Маслини розрізати навпіл, викладіть їх поверх кукурудзи, імітуючи насіння соняшнику. Поставте блюдо в холодильник на півгодини для просочення. Перед тим як подати салат «Соняшник» на стіл, прикрасьте його чіпсами, вони будуть нагадувати пелюстки.

Приємного апетиту!

Салати з куркою