«Цезар» з королівськими креветками – відмінний варіант класичного салату. Любителі морепродуктів оцінять таку альтернативу. Соковиті листя салату ромен і помідори черрі делікатно підтримують ніжність креветок, а соус з додаванням анчоусів пов’язує всі компоненти в єдиний смаковий ансамбль.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки Королівські – 12 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Каперси – 20 шт.
  • Сир Пармезан – 4 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 20 гр.
  • Анчоуси – 250 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Салат Романо – 160 гр.
  • Оливки без кісточок – 12 шт.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Сухарі – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату «Цезар» з королівськими креветками? Креветки промиваємо, чистимо від панцира і витягуємо кишковий посудину. Хвостик залишаємо в декоративних цілях. Викладаємо креветки в невелику миску.

Для приготування маринаду в окремій піалі змішуємо оливкова олія холодного віджиму, пропущений через прес часник, сіль і перець чорний мелений. Розмішуємо все виделкою.

Отриманим маринадом заливаємо креветки, перемішуємо і залишаємо промаринуватися протягом 10 хвилин. Сковорідку з антипригарним покриттям розігріваємо на плиті і викладаємо на неї креветки. Обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку.

Для приготування заправки до салату використовуємо подрібнювач – він дозволити домогтися повністю однорідної консистенції. Кладемо в чашу каперси, діжонську гірчицю, половину тертого сиру, 100 гр. філе анчоусів і майонез. Закриваємо кришку і подрібнюємо до повної однорідності.

Салат ромен промиваємо проточною водою, обсушуємо паперовим рушником. Рвемо Руками листя на менші шматочки. Викладаємо салат в широку салатницю.

Помідори черрі промиваємо й обсушуємо. Оливки відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти розсолу. Приготовану заправку до салату викладаємо і перемішуємо.

Салатні шматочки з соусом укладаємо відразу на порційні тарілки. Зверху розподіляємо помідори черрі (за бажанням можна розрізати навпіл), оливки, залишилися анчоуси і креветки. Зверху посипаємо салат тертим сиром і пшеничними сухариками, і відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат «Цезар» з майонезом Салат «Цезар» на Новий рік Салат «Цезар» на святковий стіл Салат з креветками і сиром Салат з креветками і часником Салат з креветками, помідорами чері та сиром Салати з морепродуктами