Салат з креветками, сухариками і помідорами нагадує легкий варіант знаменитого «цезаря». Холодна закуска підійде як для домашніх вечерь, так і для урочистих подій.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Креветки свіжі – 300 гр.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Листовий салат – 100 гр.
  • Білий хліб – 3 скибочки
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з креветками, помідорами і сухариками просто! Варимо креветки, посоливши воду за смаком. Потім охолоджуємо морепродукт і очищаємо від панцира.

Відварні креветки обсмажуємо з зубчиком часнику пару хвилин до отримання легкої скоринки.

Дрібними кубиками ріжемо білий хліб і підсушуємо його на сковороді 3-4 хвилини.

Подрібнюємо помідори будь-яким зручним способом. Можна половинками або тонкими кружечками.

На блюдо викладаємо шматочки салатного листя, до них додаємо помідори, креветки і сухарики, солимо, перчимо, поливаємо олією. Акуратно перемішуємо салат і посипаємо дрібно натертим пармезаном. Готово, можна подавати до столу!

Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і сиром Салат з креветками і часником Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, помідорами чері та сиром