Цезарем з креветками і сухариками залишаться задоволені ті, хто любить морепродукти, адже крім тигрових креветок морський смак присутня в соусі в особі анчоусів. Для цього салату краще всього придбати салат ромен, він соковитий, хрусткий.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки тигрові – 10 – 12 шт.
  • Сухарики – 160 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Каперси – 20 гр.
  • Сир Пармезан – 35 гр.
  • Діжонська гірчиця – 20 гр.
  • Анчоуси – 240 гр.
  • Йогурт – 140 гр.
  • Майонез – 160 гр.
  • Салат Романо – 150 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Оливки без кісточок – 12 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат Цезар з креветками і сухариками просто! Креветки промити, почистити і акуратно прибрати кишкову вену. Скласти в ємність.

У миску вилити оливкову олію, додати очищену головку часнику, пропущений через прес. Поперчити і посолити маринад на свій смак.

Вилити отриманий маринад на креветки, перемішати, затягнути миску харчовою плівкою. Дати постояти близько 10 хв. на столі, потім обсмажити в сковороді приблизно 5 хв. до готовності.

Щоб приготувати соус, з’єднати в чаші блендера гірчицю, каперси, 2 ст. л. натертого сиру, 100 г анчоуси (філе), натуральний йогурт, майонез. Пробити блендером до отримання однорідного соусу.

Салат промити, струсити воду і дати обсохнути на паперових рушниках. Порвати руками на шматки і скласти в широкий салатник.

Черрі, помити. Оливки викласти в сито, щоб пішов маринад. Салат перемішати з 6 ст. л. приготованого соусу, розкласти по тарілках.

Поверх ромена розкласти томати (якщо великі, порізати навпіл або на 4 частини), креветки, залишки анчоуси, оливки.

Посипати страву тертим сиром, сухариками і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з креветками Салат «Цезар» на святковий стіл Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками і сиром Салат з креветками і сухариками Салати з морепродуктами