Цезарем з креветками і сухариками залишаться задоволені ті, хто любить морепродукти, адже крім тигрових креветок морський смак присутня в соусі в особі анчоусів. Для цього салату краще всього придбати салат ромен, він соковитий, хрусткий.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Креветки тигрові – 10 – 12 шт.
- Сухарики – 160 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Каперси – 20 гр.
- Сир Пармезан – 35 гр.
- Діжонська гірчиця – 20 гр.
- Анчоуси – 240 гр.
- Йогурт – 140 гр.
- Майонез – 160 гр.
- Салат Романо – 150 гр.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Оливки без кісточок – 12 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат Цезар з креветками і сухариками просто! Креветки промити, почистити і акуратно прибрати кишкову вену. Скласти в ємність.
У миску вилити оливкову олію, додати очищену головку часнику, пропущений через прес. Поперчити і посолити маринад на свій смак.
Вилити отриманий маринад на креветки, перемішати, затягнути миску харчовою плівкою. Дати постояти близько 10 хв. на столі, потім обсмажити в сковороді приблизно 5 хв. до готовності.
Щоб приготувати соус, з’єднати в чаші блендера гірчицю, каперси, 2 ст. л. натертого сиру, 100 г анчоуси (філе), натуральний йогурт, майонез. Пробити блендером до отримання однорідного соусу.
Салат промити, струсити воду і дати обсохнути на паперових рушниках. Порвати руками на шматки і скласти в широкий салатник.
Черрі, помити. Оливки викласти в сито, щоб пішов маринад. Салат перемішати з 6 ст. л. приготованого соусу, розкласти по тарілках.
Поверх ромена розкласти томати (якщо великі, порізати навпіл або на 4 частини), креветки, залишки анчоуси, оливки.
Посипати страву тертим сиром, сухариками і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з креветками Салат «Цезар» на святковий стіл Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками і сиром Салат з креветками і сухариками Салати з морепродуктами