Салат «Цезар» з куркою і сухариками найбільш поширений вид салату, який можна знайти практично в будь-якому ресторані. Кожен кухар готує салат за своїм фірмовим рецептом. Основною відмінною рисою салату «Цезар» є його заправка.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Листовий салат – 300 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Білий хліб або Батон – 160 гр.
- Яйце перепелине – 10 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 70 мл
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Вустерський соус – за бажанням
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Каперси – 7 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати салат Цезар з куркою, сухариками і помідорами черрі. Очистіть часник від лушпиння і дрібно наріжте. Якщо у вас є каперси, дрібно наріжте їх. Якщо каперсів немає – можна обійтися і без них.
Куряче яйце заздалегідь дістаньте з холодильника. Закип’ятіть воду. Покладіть куряче яйце в невелику ємність, залийте киплячою водою. Через одну хвилину дістаньте яйце і залийте холодною водою.
Через 15 хвилин розбийте куряче яйце в глибоку ємність, в якій будете готувати заправку. На дрібній тертці натріть 20 грамів пармезану. Додайте лимонний сік і гірчицю, посоліть, додайте трохи цукрового піску, вустерський соус, якщо є і подрібнені каперси і часник. Заглибним блендером все добре перемішайте і додайте оливкову олію, знову перемішайте.
Куряче філе промийте під проточною водою, просушіть паперовими рушниками. На сковороду налийте трохи олії, викладіть куряче м’ясо, посоліть і поперчіть. Обсмажте по кілька хвилин з кожного боку. М’ясо повинно залишитися соковитим.
Готове куряче м’ясо викладіть на тарілку і з допомогою кулінарної пензлика змастіть приготованою заправкою. Остудіть і наріжте тонкими смужками.
Салатні листя ретельно промийте, обсушіть і порвіть руками на невеликі за розміром шматочки. Зваріть яйця перепелині, остудіть і очистіть від шкаралупи, розрізати навпіл, помідори черрі помийте і розріжте навпіл. Пармезан натріть на дрібній тертці.
Білий хліб або батон наріжте дрібним кубиком, розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть хліб та підсушіть сухарики.
Заправку перелийте в меншу посуд. Листя салату викладіть в ємність, у якій готували заправку, перемішайте. Салат викладете на загальне блюдо: салатні листя, куряче філе, салатні листя, куряче філе, половинки помідорів черрі і перепелиних яєць розподіліть по салату, зверху прикрасьте хрусткими сухариками. Заправку подавайте окремо.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» без яєць Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» з куркою та перепелиними яйцями Салат «Цезар» з куркою, помідорами чері та сухариками Салат «Цезар» на Новий рік Салат «Цезар» як в ресторані