У всьому є своя класика, тим більше, коли справа стосується такого знаменитого страви, як салат Цезар. Хоч спочатку в рецепті салату була курка, поступово шляхом проб і експериментів, на її зміну прийшла філе слабосоленої сьомги і набув величезну кількість шанувальників. Тому сьогодні так часто при виборі між білим м’ясом і рибою, віддають перевагу другому варіанту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сьомга слабосолона – 350 гр.
- Листовий салат – 100 гр.
- Білий хліб – 250 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Соус для Цезаря – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат Цезар з сьомгою класичний? Яйця зваріть круто.
Білий хліб наріжте кубиками і підсушіть його в духовці з приправами за смаком.
Філе сьомги відокремте від шкірки і наріжте кубиками.
Салат промийте, просушіть його на паперових рушниках, порвіть на шматки і викладіть на плоске блюдо. Полийте салат соусом Цезар і посипте частиною тертого пармезану.
Помідори наріжте великими часточками. Яйця очистіть від шкаралупи і розріжте на кілька частин. Викладіть помідори, яйця та рибу на блюдо.
Полийте салат соусом Цезар і посипте сиром, що залишився. Блюдо готове, можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з сьомгою і сухариками Салат «Цезар» з червоною рибою Салат «Цезар» на Новий рік Салат Цезар