Варіант «Цезаря» з індичкою сподобається тим, хто стежить за живленням. Індичка, приготована без зайвого жиру, містить мінімум калорій при великій кількості поживних речовин. Свіжа салатна зелень і пікантна заправка традиційно становлять невід’ємну частину «Цезаря» і формують його впізнаваний усіма смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе індички – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Салат Романо – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Помідори черрі – 160 гр.
  • Яйце перепелине – 8 шт.
  • Білий хліб – 4 скибочки
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Кедрові горіхи – 50 гр.
  • Йогурт – 70 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату «Цезар» з індичкою? Готуємо продукти для приготування салату. Для цього салатні листя заздалегідь промиваємо і даємо їм добре обсохнути або обробляємо паперовим рушником. Філе індички ретельно обсушуємо, поливаємо однією столовою ложкою оливкової олії, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, викладаємо часник, пропущений через прес. Руками втираємо компоненти маринаду в м’ясо. Даємо індичці полежати і промаринуватися протягом 10-15 хвилин.

Поки індичка маринується, салатні листя рвемо руками на невеликі частини. Скибочки пшеничного хліба розрізаємо на невеликі шматочки, посипаємо сіллю, скроплюємо оливковою олією і запікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці до помітного рум’янцю. Висипаємо в тарілку в один шар і даємо охолонути.

На сковорідці розігріваємо столову ложку оливкової олії і кладемо філе індички. Смажимо на середній температурі протягом 4-5 хвилин. Перевертаємо на інший бік і продовжуємо смажити до готовності протягом десяти хвилин на середньо-низькій температурі. Перевіряємо, щоб м’ясо всередині було пропеченим, але не пересушеним.

Філе індички знімаємо зі сковороди і даємо йому трохи охолонути, щоб не обпектися. Нарізаємо невеликими скибочками упоперек волокон.

Перепелині яйця варимо до твердого жовтка. Охолоджуємо їх у холодній воді, очищаємо і ріжемо на половинки. Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і також нарізаємо навпіл.

Салатні листя укладаємо на порційні тарілки, а зверху кладемо половинки чері та перепелиних яєць, посипаємо кедровими горішками. Пармезан нарізаємо тонкими пластинками з допомогою ножа для чистки овочів і викладаємо їх у салатницю. Скибочки індички укладаємо на поверхню салату. Для приготування заправки змішуємо натуральний йогурт, оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець за смаком. Отриманим соусом поливаємо салат при подачі. Рекомендується подавати відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з перепелиними яйцями Салат Цезар