Вашій увазі представлений класичний спосіб приготування цього простого і дивно смачного салату. Готується він з сухариками, як основний інгредієнт цього салату. Також для нього знадобляться листя салату, курка і твердий сир “Пармезан”. Салат заправляється спеціально приготованим соусом.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Листовий салат – 1 пучок
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для сухариків: –
  • Багет – 1 шт.
  • Масло оливкове – 150 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вустерський соус – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати салат Цезар з куркою і сухариками? Спочатку приготуйте для салату сухарики. У білого хліба обріжте скоринку і хліб поріжте на кубики.

Нарізаний хліб укладіть на деко, застелене папером для випічки. Полийте шматочки оливковою олією, ароматизованим часником. Для цього почистіть часник, подрібніть ножем, покладіть його в чашку з оливковою олією і прогрійте в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд. Можна сухарики просто полити олією і посипати їх невеликою кількістю сухого часнику.

Лист з сухариками помістіть в духовку при 120°С на 20 хвилин. Стежте, щоб сухарики тільки підрум’янилися, а не підгоріли, інакше вони зіпсують смак салату.

Листя салату промийте під проточною водою і паперовим рушником видаліть всю рідину.

Красиве блюдо для складання салату добре натріть очищеним часниковим зубком.

Чисті і сухі салатні листя порвіть руками на шматочки і викладіть їх на блюдо.

Куряче філе промийте, обсушіть і розріжте на дві половинки. Потім м’ясо відбийте молоточком і по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Шматочки філе обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин на кожній стороні.

Обсмажене філе трохи охолодіть, і поріжте на невеликі поздовжні шматочки.

Потім приготуйте спеціальний соус для Цезаря. Для цього відваріть в окропі протягом однієї хвилини яйце, яке обов’язково попередньо потримайте при кімнатній температурі 2-3 години або нагрійте в теплій воді протягом 30 хвилин.

У склянку налийте 150 мл оливкової олії і покладіть в нього яйце, яке варилося не більше 1 хвилини. Потім заглибним блендером, не відриваючи його від дна склянки, збийте.

В отриману суміш налийте свіжий сік, вичавлений з лимона і додайте столову ложку вустерського соусу для салату Цезар. Цей соус можна купити в супермаркеті, адже саме він визначає смак цього салату.

Всі інгредієнти в стакані ще раз збийте блендером.

На листя салату розкладіть шматочки обсмаженого філе, полийте м’ясо приготованим соусом і перемішайте. Поверх цього розкладіть сухарики. Пармезан натріть на тонку стружку і посипте їм салат. Приготоване блюдо відразу подайте до столу.

Приємного апетиту!

ПП салат «Цезар» дієтичний Правильний салат «Цезар» Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» на Новий рік Салати з куркою