Салат «Цезар» – широко поширене блюдо, яке часто можна знайти в меню ресторанів і кафе. В кожному закладі цей салат готують за своїм фірмовим рецептом. Мені якось довелося скуштувати салат «Цезар» з сьомгою. Поєднання продуктів для мене здалося ідеальним, тепер такий «Цезар» я готую вдома сама.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Салат Романо – 0.5 пучків
- Батон – 150 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкова – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат Цезар з сьомгою? Білий хліб або батон наріжте невеликими кубиками. Скоринки зрізати не обов’язково. Добре розігрійте Сковороду. Змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Часник очистіть від лушпиння і викладіть на сковороду, обсмажте протягом декількох хвилин. Обсмажений часник приберіть зі сковороди, викладіть нарізану хліб, зменшіть вогонь і підсушіть сухарики.
Курячі яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Перекладіть в холодну воду, очистити. Розріжте навпіл, вийміть жовтки. Викладіть в глибоку ємність, розімніть, додайте гірчицю, лимонний сік, оцет, сіль, перець і оливкове масло. Візьміть міксер і на середніх обертах доведіть масу до консистенції майонезу.
Салатні листя замочіть приблизно на годину в холодній воді, щоб листя залишалися хрусткими. Злийте воду, просушіть салатні листя. Порвіть руками на середні за розміром шматочки, викладіть на тарілку, щедро полийте заправкою. Сьомгу наріжте дрібним кубиком, попередньо відокремивши кісточки і шкіру. Викладіть на салат. Помідори черрі помийте, розріжте навпіл, викладіть на салат.
Зверху прикрасьте хрусткими сухариками і натертим на дрібну тертку пармезаном. Відразу ж подавайте на стіл, щоб сухарики не встигли розмокнути.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з сьомгою Салат «Цезар» з червоною рибою Салат «Цезар» на Новий рік