Салат в тарталетках – дуже цікава й незвичайна подача на будь яке свято. Тарталетки можна використовувати готові або приготувати самим. Готові тарталетки можуть бути вафельними або пісочним. Вафельні тарталетки слід наповнювати салат безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли. Пісочний – кращий варіант для подачі, їх форма збережеться, навіть якщо ви наповните їх закускою завчасно. Я пропоную приготувати салат з куркою. Блюдо виходить естетичним, смачним і ситним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Селера – 5 шт.
  • Тарталетки – 40 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат в тарталетках з куркою? Очистіть часник, видавіть з допомогою преса. Натріть велику курячу грудку сіллю і часником. Залиште на 20 хвилин. Перекладіть м’ясо у форму для запікання і запікайте 30 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Курку можна заздалегідь відварити.

Готове куряче м’ясо остудіть, звільнити від кісток і шкіри. Дрібно наріжте курку.

Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Залийте окропом на 10 хвилин. Таким чином, цибулю трохи розм’якне і зникне неприємна гіркота.

Приготуйте яєчні млинці. Яйця розбийте в миску, додайте спеції, добре перемішайте віночком. Невелика кількість яєчної маси вилийте на добре розігріту сковороду і випікайте з двох сторін. Коли всі млинці будуть готові, розріжте їх навпіл, покладіть один на одного і скрутіть рулетом, наріжте тонкою соломкою.

Огірки і селеру добре помийте. Огірки наріжте соломкою. Селера очистіть і дрібно наріжте. У глибокій мисці з’єднайте нарізані інгредієнти, ретельно перемішайте.

Додайте спеції, гірчицю і майонез. Добре розмішайте салат.

Готові тарталетки наповніть салатом. За бажанням прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню і подавайте до столу. Ваші гості оцінять оригінальну подачу.

Приємного апетиту!

Салати з куркою