Салат з авокадо і кальмарів – це неймовірно смачна і красива в подачі закуска. Правильний спосіб приготування зробить блюдо корисним для фігури і при цьому дуже ситним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Авокадо – 2 шт.
  • Кальмари – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Оливки – за смаком
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з авокадо і кальмарами? Тушку кальмара ретельно промиваємо під холодною водою, позбавляє її від усього зайвого. Відварюємо протягом 1-2 хвилин після кипіння в підсоленій воді. Час варіння залежить від розміру тушки. Остуджуємо кальмар і нарізаємо тонкими смужками.

Цибулю нарізаємо дрібними півкільцями і заливаємо лимонним соком. Акуратно перемішуємо.

Авокадо очищаємо від шкірки і кісточки, ріжемо тонкими скибочками. Якщо плід твердуватий, то можна нарізати товщі.

Дрібно нарізаємо огірок і помідор, листя салату рвемо на дрібні шматочки. Разом з іншими інгредієнтами відправляємо в салатницю.

Готуємо заправку. Для цього змішуємо олію з бальзамічним оцтом, кунжутом і насінням гірчиці. За смаком додаємо сіль і перець.

Поливаємо салат заправкою і акуратно перемішуємо, щоб інгредієнти не раздавились. Розкладаємо порційно на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салати з морепродуктами