Якщо вдома виявилися кальмари, але возитися з приготуванням складних багатокомпонентних страв з нього не хочеться, можна зробити простий салат. Незважаючи на всю його простоту і элементарность, смаком він володіє досить насиченим. Натуральний кальмар вже сам по собі смачний, а якщо додати яйця, зелену цибулю і майонез, то з’являються додаткові нотки, які лише посилюють його звучання як морепродукту. Щоб максимально зберегти природну текстуру кальмара, приготувати його рекомендуємо методом обробки окропом. Наочні фото і опис подробиць – нижче в рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 800 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем і зеленою цибулею. Кальмари перед обробкою і приготуванням обов’язково повністю розморожуємо. Потім промиваємо в проточній воді.

Поміщаємо тушки в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Поверхнева слиз і плівка почнуть згортатися і відділятися від м’якоті. Гарячу воду зливаємо, а кальмари очищаємо, підчепивши прозору шкірку за допомогою ножа. Центральний хрящ витягуємо.

Очищені тушки ще раз промиваємо і знову заливаємо крутим окропом у мисці. Витримуємо їх три-чотири хвилини, потім воду зливаємо. Кальмари готові, залишилося тільки дати їм охолонути перед нарізкою.

Яйця відварюємо до твердого жовтка – десяти-одинадцяти хвилин варіння буде достатньо. Заливаємо їх холодною водою і повністю охолодити, після чого очищаємо.

Варені яйця дрібно нарізаємо ножем або натираємо на тертці з великими отворами. Висипаємо їх у салатницю.

Охололих кальмарів спочатку нарізаємо кільцями, а потім робимо поперечні зрізи навскоси – виходять ромбики.

Зелений лук промиваємо й обсушуємо на рушник, щоб не додавати зайву вологу в салат. Ріжемо пір’я поперечними маленькими шматочками.

В салатницю до яєць додаємо нарізані кальмари і подрібнений зелений лук. Посипаємо невеликою кількістю солі і чорним меленим перцем. Перемішуємо всі інгредієнти.

Подавати салат можна як у загальній салатниці, так і порційно, поклавши ложечку майонезу зверху. Змішати соус з салатом краще безпосередньо перед вживанням, оскільки зелений лук може виділяти неприємний запах, пробувши якийсь час з майонезом.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салати з кальмарами Салати з морепродуктами