Салат з авокадо і червоною рибою завжди виходить не тільки смачним, але і дуже вишуканим, він може стати повноцінним самостійним блюдом для легкої вечері або доповнити будь святкове застілля. Якщо вам раптом не вдасться купити авокадо, тоді замініть його свіжим огірком – цей овоч також добре підійде для додавання в такий салат.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Сьомга – 200 гр.
  • Рис золотистий – 25 – 40 гр.
  • Рис чорний – 25 – 40 гр.
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Майонез – 70 мл
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з авокадо і рибою? Рис промийте і зваріть в солоній воді, потім відцідіть на друшляк і дайте йому повністю охолонути.

Поки рис вариться і остигає, займіться іншими інгредієнтами. Для декору наріжте трохи сьомги тонкими пластиками, а решту подрібніть кубиками.

Твердий сир натріть на дрібній тертці, а сирний розімніть виделкою. Половину твердого сиру змішайте з сирним сиром і половиною майонезу.

Кріп свіжий подрібніть і додайте до сирно-сирну масу.

з’єднайте З рисом залишок майонезу.

Авокадо надріжте по колу, потім дві половинки проверніть в різні сторони: частини плоду від’єднаються від кісточки дуже легко. Ложкою вийміть м’якоть авокадо, відокремивши її від шкірки. Лимоном збризніть м’якоть авокадо, щоб вона не потемніла.

Формувальне кільце допоможе зібрати гарний салат. Поставте кільце на тарілку, на дно кільця викладіть половину кубиків сьомги, а зверху – шар рису. Всі шари трохи притисніть один до одного, потім викладіть шар з м’якоті авокадо. Потім – сирна маса і залишилася сьомга.

Майонез тонким шаром нанесіть на рибку і присипте салат рештою тертого сиру.

Кропом прикрасьте салат. З кількох пластин сьомги поверніть акуратні трояндочки, викладіть на салат і прикрасити лимоном.

Приємного апетиту!

Новости