Селера – багате вітамінами рослина, що володіє корисними властивостями. У приготуванні страв використовують зелень селери, а також корінь селери. Рекомендую рецепт не тільки корисного, але й смачного салату з авокадо і селерою з цікавим поєднанням інгредієнтів, який принесе вам незабутнє задоволення. Готується швидко і просто. Красиве блюдо з незвичайним яскравим поєднанням продуктів сподобається всім.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Селера – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Мандарин – 1 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – за бажанням

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з авокадо і селерою Підготуйте необхідні інгредієнти для салату.

Авокадо розріжте навпіл, з допомогою ножа вийміть кісточку, очистіть за допомогою ложки від шкірки. Стебла селери добре промийте, просушіть і очистіть від волокон. Мандарин помийте, очистіть від шкірки (замінити мандарин можна грейпфрутом, помело або апельсином), і розділіть на часточки.

Наріжте очищений плід авокадо шматочками середнього розміру. Якщо в мандарині є кісточки, акуратно за допомогою ножиць витягніть їх, часточки мандарина розріжте навпіл. Селера наріжте невеликими шматочками.

В красивий салатник викладіть нарізані авокадо, селера і мандарин. Для заправки змішайте оливкова олія і соєвий соус, за бажанням додайте зернову гірчицю. Полийте соусом салат і добре перемішайте. Можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Новости