Що зручно готувати яблучне пюре в мультиварці? Яблучна маса не «стріляє» за межі чаші при кипінні, а акуратно нудиться під кришкою. І помішувати часто не потрібно. А це економія сил господині. Щоб пюре при гасінні не забруднило внутрішню поверхню кришки мультиварки, встановіть на чашу решітку пароварки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Вода – 60 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати яблучне пюре в мультиварці на зиму легко! Яблука ретельно промиваємо, обсушуємо, зрізаємо ножем шкірку. Вирізаємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки і складаємо їх у чашу мультиварки.

Додаємо цукровий пісок, вливаємо воду. Ставимо режим «Гасіння» на тридцять хвилин.

Після закінчення програми перемішуємо вміст чаші – яблука повинні бути повністю м’якими.

Тушковані яблука пробиваємо блендером. Отримане пюре повертаємо в чашу, вибираємо режим «Мультиповар» на 105 градусів на 5 хвилин. Натискаємо «Старт».

Готове гаряче пюре розкладаємо по чистим сухим стерилізованим банкам, закатуємо чистими сухими стерильними кришками. Даємо закаткам охолонути і прибираємо їх на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Новости